Laban 2010-2016 - RIP

Leonberger och Brygghunden laban med sin grand danois kompis marley överträffar gravitationskrafterna i Grötvik. numera båda i hundarnas paradis.

De nio valparna från Påskön kullen 7 ÅR -  2 April 2017. Tyvärr lever inte alla, bl a  Laban, tredje från vänster med sitt karakteristiska mörka tryne 

Laban Brygghunden HAR PENSIONERATS

Laban sover, Laban sover i sitt lugna bo............
Optimistskolans avslutning 2 aug 2013. Fr v Hamnkapten Clas O Löqkvist, Hera Hjalmarsdottir, Gabriel Bekassy Fritzson, Martha Hjalmarsdottir, Johan Sölve - seglingssektionens Ordf i GSS, William König, Moa Kaup, Henrik Ekström, Oskar Hult, Ludvig Ekström, Hugo Tavelin, Erik Nilsson, Sanna Tavelin, Olivia Hult, Foncy och Laban omger seglingsledare Anders Widén
Jonathan & Melker med en nyschamponerad Laban!
Laban 3 år framför Varbergs kallbadhus 2 april 2013. 53 kg, 80 cm mankhöjd och fortfarande valpbeteende!
Merry Christmas, -Fröhliche Weinachten, -Joyeux Nöel, -Feliz Navidad, -God Jul!
Laban 2 1/2 år den 2 okt 2012

Laban åker med stor förtjusning cabriolet!

Majestätisk Laban blickar ut över Kattegatt samt haft besök av Liv & Majken

Bästa kompisar i hamnen: Arne & Laban
Franz, norskt Leonberger från Oslo, besöker Laban
Carmen från Brasilien har återvänt till Grötvik för semester & kelande med Laban
Laban, numera en van resenär valde de Schweiziska alperna för att i sin favoritmiljö - snö, också för tvåbenta med eller utan skidor, avnjuta sin efterlängtade födelsedag den 2 april 2012!
Staden Leonberg har givit namnet åt rasen och dess stadsvapen är ett lejon Staden Leonberg har givit namnet åt rasen och dess stadsvapen är ett lejon

Brygghunden Laban besökte igår 27 mars 2012 sin Alma Mater, staden Leonberg strax utanför Stuttgart som givit namnet åt hundrasen. 1846 korsade Baron Heinrich Essig, boende just i Leonberg, en St Bernhard med en Newfoundland och senare också ett inslag av Pyreneisk varghund till en "Leonberger"! Stadens fäder och mödrar i Rathaus på direkt fråga hade väldigt lite koll på detta men en förtjusande gammal dam; Frau Ulrike Tribbensee approcherade oss genast på Altmarkt och berättade att hennes far veterinären Dr. Hermann Herbstreith under sitt liv verkat som Leonbergerklubbens Ordf i Tyskland och enligt dottern lagt mer möda på detta än sitt veterinärarbete! Dessvärre användes hundrasen som ammunitionvagnsdragare under 1a världskriget och endast 5 hundar överlevde. Efter 2a fanns bara 8 kvar och alla våra Leonberger idag är alltså direkta avkommor till dessa åtta!

Laban som fyller två år 2 april 2012 har återvänt till sin favoritplats på Bryggan!
Laban, 1 & 1/2 år den 2 okt 2011 vägandes 50kg!
Anders, Laban, Milly & Ebba koser sig!
Störst, bäst och vackrast i Grötvik!
Väldige Buster på besök
Majken & Liv efter promenad med Laban
Laban med sin gode vän Remi
Tack för i sommar Gabriel säger Laban
Milly & Laban
En Bamsekram
Laban - Kung i Grötvik!
Zack träffar Laban!
Laban i gröngräset
Laban pustar ut i Grötvik
Laban trotsar tynglagen i sin iver över att träffa Marley igen!
Laban svalkar sig i hamnkanalen Påskafton
Laban & Jaxa återser varandra efter vinteruppehållet!
Laban 1 år den 2 april, 50 kg tung & 75 cm i mankhöjd
Laban 1 år i Frösakull
Laban 10 månader & 50kg!
God Jul & Gott Nytt År tillönskar Laban från Frösakull
Laban 8 months and 44 kg!
Laban sju månader och 40 kg på Bolmsö
Syskonträff på Altonastigens kennel efter hundutställningen 24 okt i Halmstad där 5 av Lady's valpar träffades under lek och glam tills åtminstone Laban var så trött att han bara lade sig ned och lät syskonen knuffa och puffa honom efter behag!

Laban deltog i en hundutställning i Halmstads Ridhus den 24 okt 2010 med 450 andra skällande och doftande hundar så vandringen från bilen till manegen höll aldrig på att ta slut..............

Att delta i en hundutställning är som att kriga; 95% väntetid och resten aktion!

 

Efter 3 1/2 tim dömdes Laban segrare i sin klass tack vare Ingela Farnestams goda hand och tillika ägare av kenneln Altonastigen!

Laban sex månader och 35Kg plus!
Laban har nu flyttat från Grötvik till Frösakull
Var badar man bäst efter 9 hål på Ringenäs golfklubb?
1a besöket på Tylön & kontakt med krabbor
Laban sträcker ut sig på Bryggan!
Welcome aboard!
Imorgon fyller Laban 18 veckor och tycks fundera över detta faktum och sin roll som Brygghund!

Efter en veckas behandling mot sin växtverk mår Laban nu mycket bättre och rör sig obehindrat även i Bohuslän och dess nya spännande miljö!

 

Laban fyllde 17 veckor i fredags samt väger 27kg. 

Laban & Jaxa leker
Labans egen skylt!
Loka besöker sin bror Laban
LabanLatte
Leonbergern Jaxa Leonbergern Jaxa

Idag fick Laban nytt besök av en kollega, den i mitten på mars födde Jaxa som redan väger 36kg! Stor kärlek uppstod och nu pustar Laban ut på Bryggan. Ingemar, Jaxas husse lovar komma åter för att liva upp Labans liv som Brygghund!

Laban får besök av "kollega"

Laban fick celebert besök när Bella och familj kom med sin Grand Danois Marley!

Labans nye kompis Reuben från Stockholm

Igår kom vår värderade snickare Remi och monterade Labans nya skylt så att fler gäster kan hitta till Laban och BryggCaféet!

Ny sovplats
Wilma och Laban Wilma och Laban

Nu har jag fått en kompis! Wilma besöker mig regelbundet och vet precis mina önskemål om att bli kittlad på magen efter att hon ätit sin favorit SIA Dajmstrut glass!

Laban får besök av Kapten Claes Magnusson Laban får besök av Kapten Claes Magnusson

Igår tisdag 8 juni var jag Laban på BryggCaféet Grötvik från 1130 - 2230 och förutom en regnskur mitt på dagen hade strålande väder med 20C i luften, nästan vindstilla och en badtemp på hela 17C!

Idag onsdag morgon är vädret miserabelt så jag vilar ut hemma i väntan på uppklarnande. 

För direkt kommunikation med mig Laban, ring 0733-678874

Här finns jag - Laban om ni kan hitta mig!

Född påskaftons morgon den 3 April 2010 på Altonstigens Kennel i Eldsberga utanför Halmstad. Vikt ca1/2kg. Namn "Laban".

Mor "Lady" , far "Forest" och 8 syskon!

"Nu har jag sett dagens ljus för första gången och jag är redan hungrig som ni kan se. Hälsningar från Laban i valphögen!"

Forrest
Forrest
Lady
Lady
3 dagar gammal!
3 dagar gammal!
Lady & en vecka gamla valpar har siesta!
Lady & en vecka gamla valpar har siesta!
Laban och tre "bröder" 10 dagar gamla
Laban och tre "bröder" 10 dagar gamla
Laban och Lady sover!
Laban och Lady sover!
2 veckor gammal och ett bedårande barn av sin tid (Karl Gerhard)
2 veckor gammal och ett bedårande barn av sin tid (Karl Gerhard)
Laban tre veckor
Laban tre veckor
Laban växer
Laban växer
"Lady bjuder på lunch!
"Lady bjuder på lunch!
Laban på "bakfoten" - 4 veckor gammal
Laban på "bakfoten" - 4 veckor gammal
Laban med glad blivande husse
Laban med glad blivande husse
Laban 5 veckor och ute
Laban 5 veckor och ute
Laban 5 veckor
Laban 5 veckor
Laban sex veckor
Laban sex veckor
På fredag exakt 8 veckor gammal flyttar Laban från Altonastigens Kennel till Bryggan i Grötvik!
På fredag exakt 8 veckor gammal flyttar Laban från Altonastigens Kennel till Bryggan i Grötvik!
Laban 8 v & 8 kg med sin store "idol" - Kaiser 2 år & 60 kg!
Laban 8 v & 8 kg med sin store "idol" - Kaiser 2 år & 60 kg!
Lady på besök i Frösakull Lady på besök i Frösakull

Leonbergern är full av styrka, snabbhet och rörlighet, vilket tillsammans med dess läraktighet gör att den passar utmärkt för bruksanvändning.

Leonbergern är i Sverige klassificerad som sällskapshund men i rasens hemland, Tyskland, är den helt och fullt en brukshund och fungerar bra som sådan.

 

Leonberger är fantastiska energiknippen och trots sin storlek är den en mycket smidig hund som med lätthet forcerar de svåraste hinder. Den är stark och uthållig och har också en stor förkärlek till vatten. Den har simhud mellan tårna vilket gör den till en utmärkt simmare. Vattenarbete passar leonbergern perfekt då den får både simma och arbeta

Igår lördag 29 maj 2010 gjorde jag min entré på BryggCaféet i Grötvik och bidrog till att byggnationen förblev ofärdig då alla förbipasserande skulle prata, klappa, kela och fotografera mig! Till slut kröp jag in under det innersta svala hörnet av det blivande bryggdäcket och sov siesta, borta från all uppmärksamhet! Med min lurviga päls blir min första uppgift att hitta just en sval och skuggig plats, tvärtemot vad alla Cafégäster söker; sol, sommar och värme! - men vem har sagt att vi måste vara lika; hund och människa?!

Mari-Sol kom speciellt ut från Frennarp för att hälsa på mig, men kunde inte finna min "hemliga plats" under bryggdäcket tills husse sa att "hon stod ovanpå mig" - hennes golv var mitt tak!

Johanna och hennes Jack Russel kom också men då "Sacha" inte avslutat sin valpkurs valde jag bort hennes energiska sällskap! Däremot när föräldrarna Eva & Lasse Sandberg kom med sina två härliga taxar framåt kvällen, blev jag riktigt förtjust då jag saknar mina åtta syskon på Altonastigens kennel! 

Visa hela inlägget »

Detta är den blivande brygghunden Laban som skriver. Jag föddes på Påskafton 2010 och efter åtta långa veckor hos min mor "Lady" på Altonastigens Kennel i Eldsberga, avser jag flytta till Grötvik och påbörja min officiella uppgift som Brygghund!

 

Det första två levnadsåren växer jag upp till hundra gånger min vikt från ca 500 g vid födseln upp till 50-60 kg som fullvuxen och undviker våfflor med drottningsylt och vispgrädde, glass, kanelbullar, godis och annat gott som BryggCaféet serverar er gäster. Min diet är mycket speciell och kostsam samt den äter jag i enskildhet tre - fyra gånger per dag!

 

I sommar får ni ha överseende om jag inte rör mig hela tiden på land då mina muskler och leder utvecklas långsamt för att undvika överbelastning. Detta för att jag ska nå maximal styrka och smidighet som vuxen och kunna fungera i mitt favorit element - vatten som Livräddarhund om någon mot förmodan skulle trilla av Bryggan! Min husse är också utbildad Livräddare i Tylösand så ni kan komma och känna er trygga i vår omgivning.

 

Ni får gärna kela med mig men låt mig sova min siesta ostört!

 

På denna blogg kommer jag dagligen att rapportera om väder, vind och badtemperatur i Grötvik samt vad BryggCaféet erbjuder och dess öppettider som är väderberoende och övriga aktiviteter av intresse under rubriken - Dagens Laban!

 

Ni får gärna skriva till mig på denna blogg och jag svarar alla. Ni ser mig överallt, inte minst i vår symbol där jag lånat en frälsarkrans som halsband!

 

Dessvärre tar jag inte emot telefonsamtal då detta stör andra gäster men i övrigt är det ni som skapar vår trivsamma samvaro i vår favorit Grötvik!

 

Förväntansfulla hälsningar från Laban!

Visa hela inlägget »