Nu kan vi avslöja vem/vilka som öppnar BryggCaféet i Grötvik på Nationaldagen @ 1100

Brygghunden Laban

BryggCaféet Grötvik Grand Opening

 

På Nationaldagen @ 1100 öppnas det nya BryggCaféet i Grötvik och invigningen förrättas av Kommunstyrelsens Ordförande Carl-Fredrik Graf, assisterad av Livräddarskolans Grand Old Man Leif Karlborg och Ordföranden i Grötviks Segelsällskap Sven Palmkvist.


Bakgrund; Styrelsen för Grötviks Segelsällskap har som ambition att aktivera och utveckla den unika miljö som Grötvik utgör för sina medlemmar, besökande gästbåtar, vandrare utefter Prins Bertils stig samt ett ökande antal badgäster som utnyttjar den fina badpir som kommunen förbättrat.

 

Ett behov av en enklare servering är en prioritet och därför har medlemmen Anders Widén och hans Barista utbildade dotter Olivia givits i uppdrag att öppna ett BryggCafé i anslutning till segelbåtsbryggan i hamnens södra del mot fyren.

 

För detta ändamål har en befintlig träbrygga byggts till med ett handikapp-vänligt bryggdäck i två etage som ger plats för ett femtiotal sittande gäster.

 

Menyn består av förutom Bryggkaffe och BryggLatte, våfflor gjorda på bästa råvaror från Wapnö, fina bakverk från Signes konditori i Vallberga, smörgåsar och SIA glass samt drycker från Krönleins.

 

Eftersom BryggCaféet verkligen är ett café på en brygga är det helt väderberoende och därför har Brygghunden Laban, en Leonbergervalp från Altonastigens Kennel i Eldsberga, införskaffats för att avgöra vad som är tjänlig väderlek och låter dagligen meddela detta via www.BryggCaféet.com! 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheterna