BryggCafeet i Kyiv!

Andrej Shevchenko Andrej Shevchenko

Delar av BryggCafeets besättning har ombaserat till Kyiv och i måndags kväll såg den fantastiske Andrej Shevchenko, Dynamo Kyiv, AC MIlan och Chelsea nästan ensam vinna över de svenske på sin kraft och vilja med två förstklassiga nickmål. Det första efter usel markering av Mellberg och det andra efter ännu sämre av Zlatan och Lustig! Nu blir vägen till utslagningsronden lång!

Att som Hermann Lindqvist jämföra matchen med slaget vid Poltava är nonsens! 1709 ställdes 22000 svenskar & ukrainare under Rehnskiölds befäl mot Peter den Stores ryssar och i avsaknad av Karl XII som var på utbytarbänken förlorades överraskningsmomentet och fångenskap i Ukraina och Turkiet återstod. Men fångenskapen var inte hårdare än att svenskar gifte sig och blev kvar och det finns fortfarande spillror av svenskbyar i södra Ukraina!

Slutsats; Ukrainare och svenskar har alltid varit allierade mot den ryska björnen och våra gemensamma blå&gula flaggor styrker detta!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna